100 Things Every Designer Needs to Know About People (2nd Edition)
به طور خلاصه این کتاب با جزئیات بسیار درباره کاربرد روانشناسی و علوم رفتاری در دیزاین وب، تجربه کاربری و حتی گرافیک صحبت میکند. محصولات با هدف جلب توجه و انجام واکنشی توسط انسانها دیزاین میشوند. مثلا میخواهیم که محصولات ما را بخرند یا از سرویس ما استفاده کنند، مطالب و اطلاعات ما را بیشتر بخوانند و بهطور کلی، در زمینهای عمل و اقدامی انجام دهند. دیزاین کردن محصولات و سرویسها بدون درک طریقه انجام رفتارها و اقدامات توسط انسان و عوامل منجر به این اعمال، مانند کاوش در یک شهر جدید بدون نقشه راهنماست! و حاصل این نوع دیزاین کردن، تصادفی، گیجکننده و ناکارآمد خواهند بود.
اگر میخواهید وبسایت، اپلیکیشن، نرمافزار ویا محصولات چاپی ساده فهم و گیرا (engaging) دیزاین کنید، نیاز دارید درباره روانشناسی مبنای رفتار انسانها بیشتر و بیشتر بدانید. کتاب «100 چیز که هر دیزاینر نیاز دارد تا درباره انسانها بداند» هم تحقیقات بنیادی و هم اخیرترین پژوهشهای در حوزه روانشناسی ذهن انسان را مورد کاوش قرار میدهد و این دانش را در دیزاین به کار میبرد. این کتاب راهنما موردنیاز هر دیزاینر است چون علم و پژوهش واقعی را با مثالهای تجربی در مورد همه چیز (از اندازه فونت گرفته تا تعاملات آنلاین) ترکیب میکند.
البته این کتاب فقط مجموعهای از دستورالعملها یا راهنماییهای کلی نیست، بلکه یک بررسی عمیق در مورد عامل رفتارهای خاص انسانهاست. دکتر سوزان واینزشنک (Susan Weinschenk) که خود یک روانشناس رفتاری و پژوهش علوم رفتاری و علوم اعصاب است، پژوهشهای روانشناسی متعددی را با ما در فصلهای پرشمار کتاب به اشتراک میگذارد و مثالهای بسیار زیادی را نشان میدهد تا به کمک و یادگیری از آنها بتوانید محصولات دیجیتال یا چاپی موثرتر و کاربرپسند دیزاین کنید که با طرز فکر، نحوه تصمیمگیری و طریقه رفتار انسان (یا با بیان تخصصیتر با سیستم شناخت و ادارک بشر) مطابقت دارد.
این کتاب در 100 فصل تقسیم شده است که هر فصل جنبه متفاوتی از روانشناسی انسان و نحوه ارتباط آن با دیزاین را پوشش میدهد. مطالب و مثالهای متعدد کتاب طیف گستردهای از موضوعات را پوشش میدهد، از نحوه درک و پردازش اطلاعات و چگونگی انگیزه گرفتن انسانها گرفته تا نحوه تصمیم گیری و روش تعامل افراد با تکنولوژی. یکی از مهمترین مطالبی که کتاب آموزش میدهد این است که دیزاین فقط برای خوب جلوه دادن نیست. همچنین این کتاب در مورد اهمیت آزمایش دیزاینها با کاربران صحبت میکند. بهواسطه آزمونگیری محصولات با کاربران، دیزاینرها میتوانند در مورد اینکه چه چیزهایی در دیزاینهایشان خوب کار میکنند و چه چیزهای دارای مشکل هستند، بازخورد (Feedback) دریافت کنند. این بازخوردها میتواند به دیزاینرها و سازندگان محصولات کمک کند تا بهطور مستمر دیزاینهای خود را بهبود بخشند و آنها را کاربرپسندتر کنند.
چه چیزی توجه انسانها را در یک صفحه نمایش جلب و حفظ میکند؟ چگونه درک دیزاینهای خود را آسانتر کنیم؟ دید محیطی چشم انسان مهمتر است یا دید مرکزی؟ چه چیزی باعث ماندگاری اطلاعات و رخدادها در حافظه میشود؟ چه مقدار اطلاعات برای انسان بیش از اندازه محسوب میشود؟ چه چیزی باعث ایجاد انگیزه در افراد میشود؟ چگونه دیزاینهای خود را متقاعدکنندهتر کنید؟ گوش دادن به موسیقی چه احساسی در انسان ایجاد میکند؟ چگونه یک انتخاب و تصمیم را ایجاد و مهندسی میکنید؟ چگونه به انسانها انگیزه میدهید تا گام بعدی مدنظر شما را انجام دهند؟ چه طول خطی برای متون در حالت آفلاین و آنلاین بهتر است؟ آیا برخی از فونتها بهتر از بقیه هستند؟ در مورد رنگ چطور؟ تصویرسازی؟ و … اینها تنها تعدادی از سوالاتی است که کتاب به آنها پاسخ میدهد.
میتوان گفت این کتاب برای دیزاینرهای محصول و سرویس (تجربه کاربری و رابط کاربری) و دیزاینرهای بصری محصولات دیجیتال و چاپی ضروری است تا اطلاعات لازم و کاربردی درباره روانشناسی دیزاین و رفتار انسانها کسب کنند. چه یک دیزاینر با تجربه باشید و چه تازه شروع به کار کرده باشید، این راهنمای جامع منبع ارزشمندی برای شما در مسیر حرفهای و تخصصیتان خواهد بود.
این کتاب میتواند برای توسعهدهندگان، برنامهنویسان، مدیران محصول، مدیران پروژه و دانشجویان رشتههای مرتبط با دیزاین و روانشناسی مفید و آموزنده باشد. همچنین، کاربران و خریداران محصولات و سرویسهای مختلف با خواندن این کتاب میتوانند آگاهیشان در زمینه دیزاین و علوم رفتاری را افزایش دهند.
در ویرایش دوم …